Véget ért a Kékszalag

A 43. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásversenyen az 590 induló hajóból az érvényes 48 órán belül, azaz szombaton reggel 9 óráig 339 egység ért célba.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797538" target="_blank"><strong>• Már csak hajókat keresnek a vízimentők a Balatonon</strong></a>

MNO
2011. 07. 16. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint utolsóként hajnali 5.13-kor a Kepu nevű Rebell szelte át a célvonalat. Csütörtökről péntekre virradó éjjel számos hajónak fel kellett adnia a versenyt, mert a Balatonon átvonuló vihar következtében több vitorlás elsüllyedt vagy megsérült. Emberi sérülés nem történt.

Európa legrégebbi és leghosszabb távú tókerülő versenyén elsőként ismét Litkey Farkas ért célba, a Budapest Bank Lisa nevű hajóval 21 óra és 23 perc alatt teljesítette a mintegy 145 km-es távot. Ezzel Litkey és csapata 10. alkalommal győzött a Kékszalagon. Másodikként ért célba Rauschenberger Miklós a Vodafone-Budacash (Principessa) nevű hajójával (21 óra 49 perc), harmadikként futott be Király Zsolt a Sponsor Wanteddel (22 ó 27 p).

A kiírás szerint idén – páratlan évben – a hagyományos építésű hajók vehettek részt a viadalon, amelyen légvonalban 145 km-es távot teljesítettek a résztvevők. A versenyzők Balatonfüredről először Balatonkenesére, onnan Siófokra, majd a tihanyi szoroson át Keszthelyre vitorláztak, a befutó pedig ismét Balatonfüred előtt volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.