100 éves a bácsi, de új a jogosítványa

Több spanyolországi lap és portál is átvette az Europa Press interjúját egy hamarosan százéves spanyol bácsival, aki nemrég tudta megújítani jogosítványát.

2011. 08. 16. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joaquín Roca, a kantábriai Liérganes lakosa hajlott kora ellenére szellemileg és testileg is jó erőben van, hiszen három hónapja meg tudta újítani jogosítványát. Roca ebben semmi furcsát nem lát, mert mindig is szeretett vezetni, és egészséges, rendezett életformát folytat. Ráadásul véleménye szerint „a vezetéshez nagy nyugalom kell, és nem árt, ha a sofőrnek helyén van az esze”. Csak kétszer büntették meg a rendőrök csaknem hatvan év alatt, amióta megszerezte jogosítványát. Egyszer áthajtott egy piros lámpán, a második alkalommal meg rossz helyen parkolt. Leszögezte, hogy a hozzá képest feleannyi idős Citroenje nélkül nem sokat tudna csinálni, be lenne zárva a lakásába, és nem tudna eljárni kedvelt helyeire és barátaihoz. A spanyol törvények szerint legkésőbb 95 éves korban bevonják a jogosítványokat, kivéve kivételes eseteket. Mivel arra számít, hogy jövőre már nem hosszabbítják meg a jogosítványát, ezért pszichotechnikákat akar elsajátítani, hogy „meghódítsa” magának az előadónőt.

(elmundo.es, lavanguardia.com, abc.es)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.