17 éves középpályást vett az Arsenal

Az Arsenal labdarúgócsapata brit sajtóértesülés szerint 12 millió fontért megszerezte Alex Oxlade-Chamberlaint, a másodosztályú Southampton 17 éves szélsőjét.

MNO
2011. 08. 09. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi szezonban a Premier League negyedik helyén végzett, az olasz Udinese elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő londoni klub nem közölt részleteket a fiatal futballista szerződéséről, aki médiainformációk szerint hosszú lejáratú megállapodást kötött az Ágyúsokkal. „Nagyon tehetséges, kreatív játékos, nagy szerepe lesz a támadásaink segítésében” – nyilatkozta az Arsenal hivatalos weboldalán Arsene Wenger, a csapat francia vezetőedzője. „Sokoldalú futballista több poszton, így támadó és középső középpályásként, valamint mindkét szélen is bevethető.”

Oxlade-Chamberlain a korábbi angol válogatott Mark Chamberlain fia s az Arsenal második komoly igazolása a nyár folyamán. Az Ágyúsok korábban már megszerezték Gervinhót, az elefántcsontparti nemzeti együttes csatárát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.