22 pályázat érkezett az illegális lerakók felszámolására

Huszonkét érvényes pályázat érkezett az illegális hulladéklerakó telepek felszámolására – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Kormany.hu honlapon kedden.

MNO
2011. 08. 09. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális hulladéklerakók felszámolására 45 millió forint áll rendelkezésre. A pályázatokról a VM értékelőbizottsága dönt legkésőbb december végéig. A forrásból a Magyarországon bejegyzett, közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok igényelhettek maximum 2 millió forintos támogatást.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a közterületen elhagyott szemét felszámolását, a hulladék felszedését, kezelését és ártalmatlanítását támogatja. Az elbíráláskor előnyt élveznek azok a pályázók, akik májusban részt vettek a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akcióban, és csatolták a területileg illetékes vízügyi igazgatóság hivatalos igazolását – olvasható a VM közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.