23 éve koporsóban alszik péntekenként

A Minas Gerais államban élő 60 éves Zeli Ferreira Rossi 25 éve koporsóban alszik péntekenként, mert gyermekkorában ezt fogadta meg vérszerződéssel gyermekkori barátjával.

2011. 08. 21. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most már nyugdíjas villanyszerelő még gyermekkorában vérszerződést kötött barátjával, aki a családban vele együtt nőtt fel. Ennek értelmében ha egyikük előbb hal meg, a másik veszi meg neki a koporsót. 1983-ban Ferreira Rossi súlyos autóbalesetet szenvedett, és négy hónapra kórházba is került, a barát pedig meg is vette neki a koporsót. Zeli nevetve mesélte, hogy a családja halálra ijedt a fogadalom teljesítésétől. Csakhogy a villanyszerelő teljesen felépült, pedig súlyosan megsérült a koponyája és a medencecsontja is. A temetkezési vállalkozó nem volt hajlandó visszafizetni a koporsó árát, ezért Zeli úgy döntött, ha teljesen felépül, benne fog aludni, mintegy hálát adva a Gondviselőnek.

Öt évvel később megölték a barátját, mert összetévesztették egy bűnözővel, Ferreira Rossi pedig teljesítette ígéretét, ő vette meg neki a koporsót. Azóta péntekenként a barátjától kapott koporsóban alszik, mert ezen a napon ölték meg. A negyedmillió lakosú Governador Valadares lakosai csak úgy ismerik különös szokásáról, hogy ő „a koporsós Zeli”.

(odia.com.br – Brazília)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.