258 forinton is járt az alpesi deviza

A forint tovább gyengült a svájci frankhoz képest hétfőn, napközben újabb és újabb negatív rekordokat állított be a magyar fizetőeszköz a szinte minden devizával szemben erősödő svájci frankhoz képest.

MNO
2011. 08. 08. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a devizapiaci eseményeket az amerikai szuverén besorolás rontása után fokozódó kockázatkerülő befektetői magatartás határozta meg. A S&P hitelminősítő intézet az amerikai szuverén adósbesorolást az elsőrendű „AAA”-ról „AA plusz”-ra gyengítette negatív kilátással. A legnagyobb amerikai jelzáloghitel-finanszírozó társaságok adósbesorolására is átgyűrűző amerikai „leminősítési örvény” magával rántotta hétfőn az értékpapír- és devizapiaci árfolyamokat.

Az Európai Központi Bank olasz és spanyol kötvényhozamok csökkentését célzó kötvényvásárlásainak csak átmenetileg volt euróerősítő hatása még hétfőn kora délelőtt, a piacok figyelme azonban a vásárlások leállása és a lépés feldolgozása után hamar visszatért az amerikai szuverén adósbesorolás pénzügyi következményeinek elemzésére.

A befektetési menedék eszközök iránt megnövekedett érdeklődés miatt hétfő estére az euró 1,10 százalékkal gyengült a dollárral szemben, és 1,54 százalékkal a svájci frankkal szemben az egy nappal korábbi állapothoz képest.

Röviddel 20.30 óra után 255,79 forinton jegyezték a svájci frankot, amelynek a napközbeni csúcsa eddig 258,76 dollár volt, ezt valamivel 18.30 előtt állította be. A svájci frank hétfőn reggel 252,43 forintot, délután négykor 252,52 forintot ért. Hétfőn a forint szinte semmit sem mozdult az euróhoz képest, reggel hét óra körül 274,30 forinton volt, délután négykor 273,93 forinton, 20.30 óra körül 274,28 forinton jegyezték.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.