60 milliót ért a „szellemautó” + Kép

A világ legszíntelenebb autóját, egy átlátszó karosszériájú Pontiacot árvereztek el az Egyesült Államokban 308 ezer dollárért (60 millió forintért).

MNO
2011. 08. 02. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1939-ben gyártott Pontiac Deluxe-ot „szellemautónak” becézik, mivel átlátszósága okán csontvázjellegű külcsínű, de legalábbis kísérteties látvány. Különleges alkalomra, a New York-i világkiállításra készítették. Tömeggyártása sosem kezdődött el, de egy évvel később azért gyártott még egy átlátszó kocsit a General Motors autógyár és a Rohm and Haas vegyipari cég, amely a plexiüveg műanyagborítást készítette.

A második „fecskének” a hollétéről nincs tudomás, így az aukciós példány az egyetlen ismert „vízszínű” autó a világon. A 71 éves kocsit nem hajtották „szét”: még 100 mérföld – 160 kilométer – sincs benne, csupán kiállításokra mentek vele.



(Fotó: autoguide.com)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.