Jönnek a százmilliós szoci csontvázak?

Megkezdődött a Leader közösségek visszaélésgyanús ügyeinek átvilágítása – mondta el a Hír Televíziónak Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

MNO
2011. 08. 14. 12:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus hangsúlyozta: évekkel ezelőtt a szocialisták úgy hozták létre az akciócsoportokat, hogy azokba csak a hozzájuk közeli civil szervezetek, vállalkozók, települések léphettek be. Így a működésre, pályázatokra vonatkozó dokumentumokhoz is csak a szocialistákhoz közeli szervezetek láthattak rá.

Idén májusban, júniusban viszont Somogy megyében újraalakultak a Leader közösségek, az új belépők nyomán pedig sok helyen tisztújítás is volt. „Innen fogva lehet hozzáférni a dokumentumokhoz és megvizsgálni azokat a gyanús ügyeket, amikor 600 milliós pályázati pénz kiosztása mellett 200 millió forintot működött el egy néhány fős munkaszervezet, amiről mostanában szó volt. Vagyis most azon dolgoznak az újonnan felállt tisztújítás után mandátumot nyert Leader-vezetők, hogy a visszaéléseket – ahogyan azt az embereknek ígértük – megkeressék, és ezzel kapcsolatban a jogi lépéseket megtegyék” – nyilatkozta Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.