„A felelősök megbánják, amit tettek”

Megbüntetik a felelősöket, „megbánják” majd, amit tettek – ígérte Boris Johnson londoni polgármester kedden, amikor a zavargások sújtotta egyik városrészbe látogatott el.

MNO
2011. 08. 09. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester nyári szabadságát megszakítva érkezett vissza a fővárosba, ahol Clapham Junction városrészben helyiekkel találkozott. Amikor a londoni városrész lakói felvetették, hogy többet kellene tenni az itt élő közösségekért, a polgármester visszautasította, hogy gazdasági vagy szociális alapon próbálják igazolni a történteket. Az emberek arra is panaszkodtak, hogy nem volt elég rendőr a városrészben az elmúlt éjjel.

Boris Johnson – akinek beszédét a jelenlévők többször is félbeszakították – a zavargásokat felelőtlenségnek nevezte. „Arra kérek mindenkit, aki a legkisebb szimpátiát is érzi ezen emberek iránt, kérdezze meg magától, mi jó van abban, ha ilyen gazdasági nehézségek közepette tönkreteszik azokat az üzleteket, amelyek a közösség éltető erejét adják és munkahelyeket teremtenek” – fogalmazott a polgármester. A londoni városvezető köszönetet mondott az önkénteseknek, akik a környék megtisztításában segítenek. „Ilyen az igazi London” – emelte ki. Később egy seprűvel a kezében a tömeg biztatására megígérte, ő is segít a romok eltakarításában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.