A főpróbán sikerült, tévéadásban lezuhant a férfi + Képek

Két léghajó között „kötéltáncolt” át Kínában egy férfi, ám csak a főpróbán: az élő tévéadásban kudarcot vallott.

MNO
2011. 08. 08. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfinak 20 méteres távot kellett volna megtennie bő száz méterrel a föld felett. A mutatványt rendkívül megnehezítette, hogy a kifeszített kötél állandóan és kiszámíthatatlanul mozgott, mivel a léghajók a szél szeszélyének voltak kitéve. Ennek ellenére a főpróba sikerült, a férfi öt perc alatt átjutott egyik léghajóból a másikba.



Amikor azután eljött a nagy pillanat – a kínai központi tévé is közvetítette próbálkozást –, a kötéltáncos két perc után lezuhant. Szerencsére biztonsági kötéllel csinálta a mutatványt, így aztán azon lógott. A léghajók kényszerleszállást hajtottak végre igen finoman, nehogy a kötéljáró megsérüljön földet érésekor.



(Fotók: Reuters)

Bár a tévé kudarcot közvetített, a nézők nem panaszkodtak izgalomhiányra – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.