A kamionból lopták a gázolajat a román tolvajok

Gázolajtolvajokat fogtak el az autópálya-rendőrök keddre virradó éjszaka az M7-es autópálya egyik parkolójában; a tettesek a tettenérésig mintegy száz liter gázolajat csapoltak le egy spanyol rendszámú kamionból – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 09. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német próbarendszámú teherautóra az autópálya Balaton felé vezető sávja mellett, az 59. kilométernél levő parkolóban figyeltek fel a szokásos ellenőrzést végző járőrök, mivel a kocsiból egy cső lógott át egy spanyol rendszámú kamion tankjába – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök közeledésére a tettesek kirántották a csövet a tankból, a kocsijukba ültek, és menekülni kezdtek. Négy kilométerrel arrébb a járőrök feltartóztatták az autót – tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A fülkében utazó két román állampolgárságú férfit megbilincselték, majd amikor a szemlét végző bűnügyi technikusok érkezésekor kinyitották a kocsi alaposan átalakított rakterét, az üzemanyaglopásnál használt elektromos szivattyú és több óriási tartály között hasalva megtalálták harmadik, ugyancsak román állampolgárságú társukat is. A három férfit a székesfehérvári rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásba helyezésükre. Fejér megyében az utóbbi időben több gázolajtolvajt is elfogtak a rendőrök – mondta el a rendőrségi szóvivő.

Június közepén ugyancsak az M7-es autópálya egyik parkolójában próbálta megcsapolni egy férfi egy autó üzemanyagtartályát. Az ügyét vádemelési javaslattal már továbbították az ügyészségnek. A gárdonyi rendőrkapitányság nyomozói márciusban az autópálya váli-völgyi pihenőjében csíptek el két román férfit, miközben üzemanyagot próbáltak átszívni saját kamionjukba egy másikból. Megzavarták őket, és elmenekültek. Amikor több kilométerrel arrább feltartóztatták a kocsit, a tankból még mindig kilógott a lopásra használt cső.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.