A miniszterelnöknek sem tetszik Verespatak

Emil Boc román miniszterelnöknek nem nyerte el a tetszését a verespataki aranybánya-beruházás és a projekt jelenlegi szerződése.

MNO
2011. 08. 02. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román kormányfő a TVR1 televíziónak hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a kormány jelenleg a szakértők véleményére vár, mielőtt döntést hozna a beruházásról. Hozzátette: még korai lenne állást foglalni a szerződés felbontásáról a Rosia Montana Gold Corporationnel (RMGC). Emil Boc szerint a szerződés jelenlegi formájában nem megfelelő az állam számára.

A román kormány fő erejét képező Demokrata Liberális Párt (PD-L) még nem hozott döntést a verespataki projektről, csak most kezdődött meg róla a vita a pártban – közölte hétfőn Sever Voinescu, a PD-L alelnöke, aki egyben a politikai alakulat szóvivője. Mint kifejtette, Monica Macovei demokrata párti európai parlamenti képviselő vetette fel Verespatak kérdését a párt központi vezető testületének hétfői ülésén, és sokféle álláspont van a pártban. Egyesek támogatják a beruházás megvalósulását, másoknak súlyos kételyeik vannak a tervvel kapcsolatban, míg megint mások kifejezetten ellenzik, ezért még nem ért véget a vita – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.