A portál felhasználói a betegek és a túlélők

Rákbetegséggel kapcsolatos közösségi portál indult útjára a napokban az Egyesült Államokban: a felhasználók – vagyis ebben az esetben túlélők, betegek és olyanok, akiket valamilyen formában érint a kór – tapasztalataikat és véleményüket oszthatják meg a honlapon.

MNO
2011. 08. 10. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az I Had Cancer nevű kezdeményezés arra bátorítja a tagokat, hogy mondják el történetüket, kössenek barátságokat az oldalon, vegyenek részt virtuális vitákban. A Kedves rák elnevezésű fiókban pedig még üzeneteket is írhatnak daganataiknak, hogy ezzel könnyítsenek lelkükön.

„Fantasztikus orvosaim voltak, sok segítséget kaptam a családtól és a barátoktól, de nem volt senkivel sem kapcsolatom, aki ugyanazon ment volna át” – mondta Mailet Lopez, az oldal 33 éves alapítója, akinél 2008-ban állapítottak meg emlőrákot. Szerinte fontos a kapcsolattartás, mert az Egyesült Államokban minden 23. másodpercben rákkal diagnosztizálnak valakit.

A felhasználók lakóhely, kor, nem, illetve a rák és a kezelés típusa alapján keresgélhetnek sorstársaik között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.