A Stadler nyerte a tendert

A Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. nyerte a Bombardier Talent vonatok karbantartására kiírt tendert a MÁV-nál – közölte a Stadler Trains Magyarország Kft. kedden.

MNO
2011. 08. 02. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Államvasutak Zrt. tavaly év végén hirdetett közbeszerzést tíz Bombardier Talent villamos motorvonat karbantartására. A Stadler Rail csoport leányvállalata a tíz Bombardier gyártmányú motorvonat preventív karbantartását 2017-ig látja majd el. A felek a karbantartási szerződést – a tervek szerint – augusztusban írják alá, a vonatok szervizelését a Stadler a szerződés értelmében 2011. október 1-jén kezdi meg pusztaszabolcsi telephelyén.

A Stadler cég közleményében hangsúlyozza, hogy a közbeszerzés eredménye mérföldkő számukra, hiszen más társaság által gyártott vasúti járművek preventív karbantartására a cégcsoport most kapott először megbízást. A társaság kiemeli: a motorvonatok karbantartásában már tapasztalatokkal rendelkeznek, 2007 óta végzik a MÁV megbízásából a Stadler által gyártott hatvan Flirt villamos vonat teljes körű szervizelését. A 30+30 darab elővárosi vonat szállítására és karbantartására vonatkozó megbízást a Stadler még 2005-ben nyerte el.

Dunai Zoltán, a Stadler magyarországi országigazgatója a közleményben hangsúlyozza: mindent megtesznek azért, hogy ugyanolyan színvonalon végezzék a Talent motorvonatok karbantartását, mint a saját gyártású Flirt járművek esetében, amelyek igen magas, több mint 94 százalékos rendelkezésre állás mellett üzemelnek a MÁV-nál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.