A szívhalál két áldozatára emlékezett Sevilla és Barcelona

A katalán és az andalúziai (sport)sajtón kívül még a legnagyobb spanyol sportportál, a Marca is beszámolt a hirtelen szívhalál két spanyolországi áldozatáról, a Sevilla irányító középpályásáról, Antonio Puertáról és az Espanyol néhai hátvéd kapitányáról, Dani Jarquéról. Csütörtökön tartották a már negyedik emléktorna keretében a két csapat találkozóját a két játékos emlékére, amelyen a Sevilla valósággal legázolta a harmatgyenge Espanyolt.

2011. 08. 05. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puerta csaknem négy éve a Getafe elleni hazai bajnoki mérkőzésen lett rosszul, aztán három napra rá belehalt a veleszületett szívbetegségbe. Az Espanyol csapatkapitányának, Dani Jarquénak két évvel később, az olaszországi edzőtáborban, Firenzében állt le hirtelen a szíve. Sevillában azóta minden évben megrendezik az emléktornát rendszerint andalúziai csapatok részvételével, idén a katalóniai csapat is kapott meghívást az emléktornára.



Az Espanyol öt gólt kapott a tegnapi mérkőzésen, és Mauricio Pocchettino, az Espanyol argentin edzője végig amiatt aggódhatott, hogy milyen gyenge a védőjáték, ezért ugyan szaporán cserélt, de a gólok száma meg sem állt egészen ötig. Mali óriása, azaz Kanouté és az új szerzemény, Rodri kétszer, Manu del Moral pedig egyszer talált be a talán a meccs közben is a távozásán merengő Kameni kapujába.



Tavaly július 11-én az egész világot bejárta Andrés Iniesta, a Barcelona kiválóságának fényképe és felvétele, amikor a világbajnoki győzelmet jelentő gól belövése után önkívületben rohangált a pályán egy szál trikóban. Az egyébként nagyon nyugodt fiatalember meze alatti szöveg ugyanis világgá kürtölte – bár kötelezően sárga lap járt érte –, hogy ő és társai sose felejtik el Dani Jarquét. A hálás Espanyol szurkolók pedig ősszel többek között elnézték a Barcelonának, hogy Guardioláék hazai pályán is elkalapálták őket. Iniestát pedig ők is örökre a szívükbe zárták.





(Fotók: diariodesevilla.es)

(lavanguardia.com, diariosevilla.es, marca.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.