Aknára futottak – Négy kéksisakos vesztette életét

Életét vesztette kedden négy etióp békefenntartó katona a pár hete kettévált Szudán vitatott határvidékén – jelentették be a világszervezet központjában.

MNO
2011. 08. 02. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járőröző kéksisakosok gépjárműve aknára futott és felrobbant az Abyei régió Mabok nevű falujában. Heten súlyosan megsebesültek. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár mély sajnálatát fejezte ki a veszteség miatt, amely az első volt azóta, hogy a világszervezet létrehozta az alakulatot – közölte egy szóvivő.

Az abyei ideiglenes ENSZ-erő jelenleg 4200 etióp katonából áll. Egy hete érkeztek a Szudán és Dél-Szudán által egyaránt követelt területre, amelynek a hovatartozását nem döntötték el a déli terület július 9-i önállóvá válásáig, és emiatt harcok robbantak ki a felek között. Megbízatásuk egyelőre hat hónapra szól, de az ENSZ-ben attól tartanak, hogy elhúzódó területi konfliktusra kell számítani a gyaníthatóan kőolajban gazdag vidék miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.