Alig tud járni az egykori argentin gólzsák

Gabriel Omar Batistuta legfeljebb harminc percig képes állni egyhuzamban, annyira tönkrement a térde, írta a milánói Ciorriere della Sera néhány napja egyik barátja, Luca Calamia értesülései alapján. Hazája, Argentína szaksajtójából egyelőre csak a La Nación ingerküszöbét haladta meg a hír.

2011. 08. 11. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most még csak 42 éves Batistuta nem panaszkodik, csak szenved, és világot próbál látni, hogy elfelejtse legnagyobb keservét – mondta Calamia. A csatár sokat műtött egyik térde nem bírta a felelőtlen terhelést, mert rendre a kelleténél hamarabb küldték a pályára és emiatt még a Boca Juniorsnak, szeretett csapatának is nemet kellett mondania 2005 márciusában. Ekkor a makacs térdsérülés miatt végleg szögre kellett akasztania a szöges cipőt. „Batigol” 1999. február 7-én sérült meg a legsúlyosabban, amikor a Fiorentina és a Milán összecsapásán éppen ünnepelte egyik gólját.

Calamia és az Olaszországban csak „Batigolnak” becézett csatár akkor ismerkedett össze, amikor az újságíró éppen a Gazzetta dello Sport tudósítója volt. Így tudta meg, hogy az orvosok többször „infiltrációkkal” próbálták enyhíteni Batistuta fájdalmait, hogy hamarabb pályára küldhessék.

Azt is tudja a jól értesült barát, hogy szinte egymást érték a csatár műtétjei, és a legutóbbira éppen másfél éve került sor, akkor a bokáját operálták meg. Calamia azonban váltig állítja, hogy „Batigol térde darabokban van”. De „El Bati” nem adja föl, és hadat üzent makacs térdének, és eltökélte, hogy csak azért is felépül. De egyelőre annyival kell beérnie, hogy videón csemegézik a több mint 355 góljából készített összeállításon.

(elmundo.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.