Állami kitüntetést kapnak a világbajnokok

Az egyik legmagasabb állami kitüntetésben részesülnek a japán női labdarúgó-válogatott tagjai, akik hatalmas meglepetésre megnyerték júliusban a németországi világbajnokságot.

MNO
2011. 08. 02. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnöki iroda keddi közleménye szerint az együttes tagjai augusztus 18-án egy ünnepségen vehetik majd át a Nemzeti Büszkeség-díjat. A 1977-ben alapított elismerés történetében először fordul elő, hogy egy csapatot jutalmaznak az állami vezetők, korábban több sportoló is, közük a baseballos Oh Sadaharu vagy a sydney-i olimpián aranyérmes maratoni futó, Takahasi Naoko is megkapta.

A japánok a válogatott minden tagjára nemzeti hősként tekintenek, főként azért, mert a márciusi természeti, majd az azt követő atomkatasztrófa után tudtak diadalmaskodni Németországban. Japán a korábbi világbajnokságokon meglehetősen alárendelt szerepet játszott: legjobb helyezése a negyeddöntő volt 1995-ben. Bár az idei vb előtt a világranglistán a negyedik helyet foglalták el az ázsiaiak, senki nem számított még az elődöntőbe jutásukra sem.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.