Átmeneti fogva tartó központ nyílt a fővárosban

Kitoloncolás előtt álló külföldiek befogadására szolgáló központ (CRA) nyitotta meg kapuit hétfőn Párizs körzetében, amelyet hosszú távon a legnagyobbnak szánnak Franciaországban.

MNO
2011. 08. 01. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mesnil-amelot-i intézményt a civil szervezetek internálótábornak tartják. Országszerte hat ilyen létesítmény – adminisztratív fogvatartó központ – lelhető fel, amelyek összesített kapacitása 2058 fő. 2008-ban 32284 személyt zártak be ilyen központba 24 órától 32 napig terjedő időszakra: ők 163 nemzetet képviseltek.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a központnak a párizsi Roissy repülőtérhez közel eső része nyílt meg hétfőn. A külföldiek védelmére létrejött, Cimade nevű szervezet élesen bírálta a frissen megnyitott központot. Leírásuk szerint a ráccsal és szögesdróttal körülvett épületkomplexumot, illetve tábort kamerák és mozgásérzékelők figyelik.

A belügyminisztérium szerint a kitoloncolások üteme május óta számottevően megnövekedett, és az idei évre tervbe vett 28 ezer „visszavezetés a határhoz” valójában elérheti a 30 ezret. A Cimade szerint ez az új bevándorlási törvény hatása, így annak következménye, hogy 32-ről 45 napra emelték az adminisztratív fogva tartás lehetséges időtartamát, ezzel több időt hagyva annak a konzuli papírnak a beszerzéséhez, amely ahhoz szükséges, hogy a kitoloncolandó személyeket eredeti országukba küldjék vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.