Az alelnök lakbért szed a kormánytól

Lakbért szed a Fehér Ház, így az alelnök és környezete biztonságáért felelős Secret Service-től Joe Biden amerikai alelnök – közölte hétfőn a The Washington Times.

MNO
2011. 08. 01. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint az alelnök havi 2200 dollárért ad ki a biztonsági szolgálatnak egy kisebb házat, amely a vízparti otthona szomszédságában áll a Delaware állambeli Wilmingtonban. Az erről kötött szerződésben Biden bérbeadói és nem alelnöki minőségében szerepel, s ekképpen az amerikai kormány szerződéses partnere. Edwin M. Donovan, a Sercet Service szóvivője megerősítette, hogy a biztonsági szolgálat ugyanannyit fizet Bidenéknek, mint az előző lakó.

„Ez egy béringatlan, ezért bért fizetünk érte” – jelentette ki Donovan különleges ügynök. A házban eredetileg az alelnök anyja lakott, aki azonban 2010 januárjában elhunyt. Ezután ideiglenesen egy bérlő költözött be, aki azonban már távozott az ingatlanból. A Secret Service tavasszal ajánlotta fel, hogy a más wilmingtoni házakba telepített embereit ide szállásolja be, és az első, Biden nevére szóló pénzutalványt április 1-jén állították ki.

A lap szerint a Biden házaspár tavaly 379 178 dolláros jövedelmet vallott be, amelyből 11 ezer a kis ház bérbeadásából származott. A lap által megszólaltatott Állampolgárok a Kormányzati Pazarlás Ellen nevű adójogi szervezet képviselője, Leslie Page úgy vélekedett, hogy az ügylet törvényes, ám nem biztos, hogy méltó egy alelnökhöz, aki a deficitcsökkentésről szóló tárgyalások egyik kulcsszereplője volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.