Az egész családot kiirtották, a gyerekekkel álmukban végeztek

Ötszörös gyilkosságra derült fény Tulában: keddi orosz sajtójelentések szerint ismeretlenek megöltek egy nagymamából, anyából és három kisgyerekből álló egész családot.

MNO
2011. 08. 02. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szomszédok hétfőn jelentették a rendőrségen, hogy a család lakásából rossz szag árad kifelé. A rendőrök a lakásba behatolva megtalálták a gyilkosság áldozatává vált három gyermeket és két felnőttet. Mindannyiuk fejét betörték, de a fegyvert nem találták meg a lakásban. A kilenc-, hat- és ötéves kisfiúk holtestére a szobában találtak rá, vélhetőleg álmukban ölték meg őket az ágyukban, az anya és a nagymama tetemét a fürdőszobában egymásra dobták. Mindannyian hálóruhában voltak, vagyis a gyilkosság éjszaka történhetett, az első vizsgálatok szerint feltehetőleg kilenc nappal ezelőtt. A lakásból semmi nem hiányzott, az ajtót kívülről kulcsra zárták. Ebből a nyomozó szervek arra gyanakszanak, hogy a gyilkos (vagy gyilkosok) bejáratos lehetett a családhoz.

Az orosz család néhány éve Jekatyerinburgból költözött Tulába. A nagymama korábban egy kolostorban szolgált, s ezzel ugyan felhagyott, hogy unokái nevelésének szentelhesse magát, de továbbra is mélyen vallásos volt, és egy templomi kórusban énekelt. Lánya, a gyerekek anyja az ingatlanpiacon tevékenykedett. Az illetékes szervek egyelőre két lehetőségből indulnak ki: a véres tett oka magánéleti lehet, vagy kapcsolatban állhat az egyik áldozat munkájával. Alekszadr Baszrikin, az Oroszországi Föderáció nyomozati bizottságának vezetője kedden Tulába érkezett, hogy személyesen koordinálja a nyomozást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.