Az éjszaka folyamán is folytatódtak a lázongások + Képek

Három napig tartó zavargások után nyugalom volt szerdára virradóra Londonban, ahol több ezer rendőr ügyelt a biztonságra, de több brit városban az éjszaka folyamán is folytatódtak a lázongások. <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802505" target="_blank"><br /><strong>• A londoni zavargások a kormánykoalíció szakítópróbáját is jelenthetik </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802456" target="_blank"><strong>• Már halálos áldozata is van a zavargásoknak + Képek + Videó</strong></a>

MNO
2011. 08. 10. 5:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manchesterben éjszaka több száz fiatal folytatta a randalírozást a város központjában: palackokat és köveket hajigáltak a rendőrökre, gyújtogattak és fosztogatták a boltokat. Megtámadták a BBC fotóriporterét. Garry Shewan manchesteri helyettes rendőrparancsnok példátlan méretű rendbontásról beszélt, amelyre szerinte semmi indokuk nem volt a randalírozó fiataloknak. A rendőrség mintegy ötven embert vett őrizetbe.



Nottinghamban 30-40 fiatal gyújtópalackokat hajigált egy rendőrőrsre, de senkinek sem esett baja. Felgyújtottak egy iskolát és egy rendőrőrs előtt parkoló gépkocsit is. A közép-angliai városban 90 embert vettek őrizetbe.

Manchester és Nottingam városát eddig jóformán elkerülte a több brit nagyvárosra kiterjedt erőszakhullám. Az éjszaka folyamán újabb településekre csaptak át a lázongások: rendbontásokról érkeztek hírek Wolverhamptonból és West Bromwichból is, ahol gépkocsikat gyújtottak fel és boltokat fosztottak ki a feldühödött fiatalok.



Liverpoolban a randalírozók két tűzoltóautót és egy tűzoltótiszt gépkocsiját is lángba borították, boltokat rongáltak és raboltak ki. Kisebb zavargásokról érkeztek hírek Birminghamből, Leicesterből, Milton Keynes városából, illetve Gloucesterből is.



A nagy-britanniai zavargások London Tottenham városrészében kezdődtek szombaton este egy 29 éves helyi férfi halála miatt, akit rendőrök lőttek le, mert állítólag tüzet nyitott rájuk. Londonban egy halálos áldozata volt a zavargásoknak.



(Fotók: Reuters)

Stephen Lennon, a szélsőjobboldali Angol Védelmi Liga nevű csoport vezetője közölte, hogy a mozgalom tagjai kivonulnak a brit városok utcáira, s megpróbálják jobb belátásra bírni a rendzavarókat. Lennon szerint a csoport egyes tagjai hajlandók járőrözést is vállalni, hogy eltántorítsák a randalírozókat. „Véget vetünk a lázongásoknak. A rendőrség nyilvánvalóan erre nem képes” – mondta Lennon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.