Az intézmény ambiciózus eredményeket vár

Szeptemberben zárul a Budapesti Corvinus Egyetem tudományos versenyképességének erősítését célzó program, amelytől az intézmény ambiciózus eredményeket vár.

MNO
2011. 08. 03. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Támop-támogatással megvalósuló projekt konkrét célja a meglévő kiemelkedő k+f eredmények nemzetközi publikálása, a „képzés és kutatás szimbiózisának” megerősítése, a fiatal utánpótlás fejlesztése és a hallgatók tudományos munka iránti érdeklődésének felkeltése volt. A Budapesti Corvinus Egyetem mindegyik kara részt vesz a 2009 áprilisában indult 46 millió forintos programban, amelyből 39 millió forint a vissza nem térítendő támogatás és a maradék az egyetemi önrész. Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül: az egyetem ambiciózus eredményeket vár a szeptemberben záródó programtól.

Az eddigi konkrét eredmények közül kitértek arra, hogy a társadalomtudományi karon folyóiratokat, konferenciaköteteket és tudományos kiadványokat készítettek. Az egyetem Nemzeti Felsőoktatási Kutatóközpontja több jelentős műhelykonferenciát és kiadványt készített, a Regionális Energetikai Kutatóközpont a fenntartható fejlődés és az energiapolitika területén szervezett konferenciákat és hallgatói tanulmányi versenyeket. A tájépítész kar egyedülálló, négydimenziós kertművészeti folyóiratot dolgozott ki, illetve ehhez kapcsolódó portált publikált a weben.

A projekt szeptember végén zárul. Az intézmény meggyőződése, hogy számos eredménye jelentősen javítja a Corvinus nemzetközi versenyképességét, illetve elindít olyan komoly, fenntartható folyamatokat, amelyeknek eredményeként a következő években erősödik az egyetem fiatal kollégáinak aktivitása a nemzetközi tudományos életben, illetve hatékonyabbá válik az eredmények megjelentetése.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.