Azért Messi is megéri a pénzét

Még egyáltalán nincs vége a szerdai Barca–Real szuperkupa döntőjén történteknek, mert az argentin Clarínnak is feltűnt egy mozzanat. A spanyol köztévé, a TVE jóvoltából azt látni, ahogy Lionel Messi harmadik, győztes gólja után bal kezével kifelé mutogatta a „fölösleges a szöveg” nemzetközi jelét. Éppen arra, ahol a Real Madrid edzője, José Mourinho állhatott és fortyoghatott magában.

2011. 08. 20. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A madridi csapat azt állítja, hogy Messi folyamatosan provokálta a portugál sikeredzőt, sőt még ki is köpött feléje. Azonban felvétel nincs az állításokról. Sandro Rosell, a Barcelona új elnöke viszont nagyon kemény hangú nyílt levelet intézett a spanyol köztévéhez, amiért manipulálták a szuperkupa egyik legszomorúbb incidensét. Rosell nehezményezte, hogy csak azt mutatták a nézőknek, ahogy Tito Vilanova, a Barca másodedzője megütötte Mourinhót. Azt már nem, amikor az önuralmáról megfeledkező Mourinho valamiért „belenyúlt” Vilanova jobb szemébe az első félidő utáni kavarodásban. Bár a köztévé egy későbbi beszámolóban már bemutatta az előzményt is, Rosell már nem elégedett meg vele. Mintegy ultimátumot intézett a TVE vezetőihez, remélve, hogy még egyszer hasonló eset nem fordul elő.

A Clarín egy helyi szurkoló révén újabb kameraállásból egyértelműbb felvételt mutatott be Mourinho másik sajnálatos sportszerűtlenségéről. A brazil Marcelo felrúgta a mérkőzés vége előtt pár perccel beállt Cescet. „Mou” odasétált hozzá, és mintha szándékosan rálépett volna Fábregas fejére. A felvétel már felkerült a YouTube-ra jóvoltából. A videóhoz tartozó zenei betét a Real Madrid himnusza, és többek között arra emlékezteti a játékosokat és az ellenfeleket, hogy ha veszítenek, sportszerűen nyújtsanak kezet egymásnak.

(clarin.com – Argentína, lavanguardia.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.