Beszüntetik a munkát a repülésirányítók

Hat órára beszüntetik a munkát csütörtökön a németországi repülésirányítók – döntött kedden a légi biztonsági dolgozókat tömörítő szakszervezet, a GdF vezetősége. A csütörtök reggel 6 órától déli 12 óráig tervezett országos sztrájk miatt 2500 járat maradhat ki.

MNO
2011. 08. 02. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkabeszüntetés oka az, hogy a szakszervezet és a munkaadó – a teljes németországi légi forgalmat koordináló vállalat, a Deutsche Flugsicherung GmbH (DFS) – nem tudott megállapodni a bérrendezéséről. A GdF mindenekelőtt 6,5 százalékos fizetésemelést követel az ágazat 5500 dolgozójának. A DFS 3,2 százalékos emelést ajánl.

A szakszervezeti tagok hétfőn szavaztak a sztrájkról, a munkabeszüntetésre 92,1 százalékos részvétel mellett 95,8 százalék szavazott. Ugyanakkor még nem biztos, hogy meg is tartják a forgalmat a nyári szabadságolások idején hat órára megbénító akciót, mert a munkaadó jogellenesnek tartja a szakszervezeti követelések egy részét, és ezért munkaügyi bírósághoz fordul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.