Birkával értékelhetik a papokat

Éttermek, tanárok után immár lelkészt, papot is lehet értékelni Németországban az interneten, a szemléletesség kedvéért pedig – meg a lelkipásztor szóhoz passzolón – különböző színű birkákkal.

MNO
2011. 08. 03. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lelkészükkel-papjukkal nagyon elégedett gyülekezetek tagjai fehér juhval jelezhetik jó véleményüket. A prédikációikkal inkább csak nemtetszést „arató” lelkészek fekete bárányok a hirtenbarometer.de – pásztorbarométer – című honlapon.

A lelkészek számos szempont szerint értékelhetők beszédeik minőségén kívül, például példaadó életvitelük, avagy éppen vizet prédikáló, de bort ivó magatartásuk, hitelességük, ifjúságsegítő, időseket felkaroló programjaik alapján.

A honlap április óta várja a regisztrálókat. Eddig már vagy 25 ezer hívő és 8 ezer lelkész a „tagja”. Míg a német protestáns egyház jól fogadta az újdonságot, a katolikus inkább hallgat, vezetőik nem kommentálták a dolgot. Ők egyébként középszürke bárányok a „honlapozók” értékelései szerint – a német születésű pápával, XVI. Benedekkel együtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.