Casillas és Xavi menti meg a válogatottat?

A spanyol El País is foglalkozott a spanyol válogatotton belüli helyzet kérdésével, mert megtudta, hogy a két sztárcsapat kapitánya, Iker Casillas és Xavi Hernández találkozik egymással a Chile elleni pénteki barátságos válogatott meccs előtt. Casillas és Xavi személye azért került ennyire előtérbe, mert 16 éves koruk óta ismerik egymást.

2011. 08. 31. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbeszélés tétjét jól jellemzi, hogy a válogatott higgadt szakvezetője, Vicente Del Bosque és a többi válogatott játékos is feszülten várja, miben állapodik meg egymással a két sztár csapatkapitány. Mint ismert, az Európa-, illetve világbajnok válogatottban (2008, 2010) akkor romlott meg a viszony, amikor a Barca és a Real, a két örök vetélytárs április 14. és május 3. között négyszer is megvívott egymással. A válogatott egysége sínylette meg a négy meccset, mert azóta romlik a viszony a nemzeti mezt viselő focisták között. A lapok a Málagát erősítő Cazorlát is idézték, aki a múlt héten szintén aggódott a La Roja egységéért, aztán egy nappal később ő maga cáfolta a megjelent állításokat.

Nyilván még sokan emlékeznek a Szuperkupa-döntő második meccsének végére, amikor Del Bosque mester már majdnem fellélegzett, hogy észérvei hatottak játékosaira az olaszok elleni (egyébként 2–1-re elvesztett) barátságos meccs előtt. Korai volt az öröme, mert jött Marcelo, felrúgta Cescet, Mourinho is kis híján megtaposta a katalán kedvenc fejét, de azért Casillas is elszámolhatott volna húszig, mielőtt színészkedéssel vádolja Fábregast. A némi lelkiismeret-furdalást érző Casillas másnap felhívta Xavit – dacolva Mourinho azóta megtapasztalt neheztelésével –, mert mindketten pontosan tudják, hogy ez így nem mehet tovább. A közös beszélgetésre – a válogatott többi tagjával együtt – még szerdán vagy csütörtökön sor kerül.

Íme, egy-egy tüske a két csapattól: a Barca nagyon nehezményezte a Realtól, hogy mindenáron meg akarták akadályozni az UEFA-ban Busquets pályára lépését a londoni BL-döntő előtt. A Real játékosainak lelkén meg a „manita”, vagyis Piqué gúnyosan nyitott tenyere ütött mély lelki sebet, mert tavaly, az előző idény első barcelonai rangadóján ezt mutogatta fülig érő mosollyal a madridi csapatnak a rájuk mért öt nullás „ruha” után.

(elpais.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.