Csatornázási program indul Aszód környékén

Az elmúlt negyven év legnagyobb infrastrukturális beruházása veszi kezdetét Aszódon és környékén. A 2012 novemberére befejeződő projektben hét településen összesen 84,5 kilométer hosszú csatornahálózat épül – tájékoztatta a Galga menti víziközmű-beruházást lebonyolító és működtető társulás elnöke kedden az MTI-t.

MNO
2011. 08. 02. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összesen 14 települést érintő csatornázási és szennyvíztisztítási program 3,4 milliárd forintba kerül, a költségekhez az EU, illetve a magyar kormány nettó 2,8 milliárd forint pályázati forrással járul hozzá. Vircsák Mihály közlése szerint Galgamácsán, Kisnémediben, Püspökszilágyon, Vácegresen, Váckisújfalun, valamint Aszódon és Domonyban az elkövetkező hónapokban összesen 84,5 kilométernyi csatornahálózatot építenek, 13 új szennyvízátemelőt létesítenek, 4-et pedig felújítanak. A projekt részeként bővítik az aszódi regionális szennyvíztisztító telepet, és felépítenek egy szennyvíziszap-komposztálót is.

A szennyvíztisztító telep kapacitásának növelésében Bag, Iklad, Hévízgyörk, Acsa, Csővár, Galgagyörk és Püspökhatvan községek érintettek – fűzte hozzá az üzemeltető, aki szerint példaértékű a projektbe bekapcsolódó kistérségi települések összefogása. A környezetbarát beruházás révén 1932 háztartás, illetve közel 27 ezer ember számára biztosítanak a korábbinál magasabb komfortot, s az sem elhanyagolható szempont, hogy az új közműre rácsatlakozó ingatlanok értéke növekszik – fejtette ki Vircsák.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.