David Cameron, az alkalmi „pincér”

Spanyol és portugál lapok is átvették a brit The Telegraph szemfüles újságíróinak az értesülését. Szokatlan élményben volt része olaszországi nyaralása első, szombati napján a brit konzervatív kormányfőnek egy toscanai étteremben, amikor kávét akart rendelni egy pincérnőtől. Szolgálja ki magát az úr, én nem érek rá – hangzott a meglepő válasz.

2011. 08. 01. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pincérnő tehát nem ismerte föl, ezért Cameron nem tehetett mást, valóban ő szolgálta fel a kávét feleségének, Samanthának Montevarchi kisvárosában, a Dolcenero nevű bár teraszán. A két capuccino elfogyasztása után Cameron fölfedte kilétét a 27 éves pincérnőnek, és Francesca Ariani talán azóta is szégyelli magát. Cameron ráadásul úgy törlesztett a valóban elfoglalt olasz pincérnő szókimondásért, hogy egy eurócent borravalót sem hagyott az asztalon, és eltette az ötven euróból visszakapott 46,9 eurót. Ezen viszont Francesca lepődött meg, mert úgy hallotta, hogy igen gazdag a brit kormányfő.

Firenzében főleg a kulturális pihenés örömeit akarja élvezni a kormányfői házaspár, és a hamarosan kezdődő Toscana Sun Festival alkalmából biztos találkozik majd két honfitársával, a színész Jeremy Ironsszal és az énekes Stinggel. Cameron és felesége egy olyan villában pihen, amelyik az El Mundo cikke szerint szerepel a kiváló és Olaszországban is nagyon kedvelt brit „bioszakács”, Jamie Olivier egyik sikerkönyvében is.

(elmundo.es – Spanyolország, dn.pt – Portugália)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.