Dohányzás miatt büntetnék Schwarzeneggert

Akár pénzbüntetés is várhat Arnold Schwarzeneggerre, mivel egy bejelentés szerint júniusi látogatásakor állítólag szivarozott a salzburgi repülőtéren.

MNO
2011. 08. 09. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalifornia volt kormányzója ellen feljelentés érkezett az ügyben – legalábbis a Kurier című lap szerint, az illetékes hatóságnál azonban egyelőre nem tudnak róla. Eltérően értesült egy másik osztrák bulvárlap, a Krone Zeitung, amely úgy tudja, hogy az egykori hollywoodi filmcsillagot kétszer is megbírságolták tiltott helyen való dohányzásáért, a grazi és a salzbrugi repülőtéren, 200-200 euróra. Az osztrák köztévének nyilatkozó Josef Goldberger hatósági referens szerint feltehetőleg a büntetési eljárás elindítása sem jelentene sokat, hiszen magánszemélytől érkezett feljelentések esetében a közigazgatási jog alapján a vádlottnak joga van az állásfoglalásra. „Küldhetek Arnie-nak hivatalos felszólítást, de ha széttépi, akkor ennyi volt, az Amerikai Egyesült Államokkal ugyanis nincs jogsegélyegyezményünk” – fejtette ki Goldberger. De nem ez az egyetlen oka annak, hogy Schwarzenegger büntetlen marad.

Alexander Klaus, a repülőtér sajtószóvivője szerint ugyanis Schwarzenegger Salzburgba érkezve csak szájába dugta a szivart, de nem gyújtotta meg: „Az égő cigaretták ugyebár füstölnek, Schwarzenegger mellett viszont nem voltak füstfelhők”. A Krone Zeitung értesülése szerint elszánt dohányzásellenes aktivisták most az amerikai nagykövetségen akarják behajtani a bírságot, amellyel Schwarzeneggert sújtották. Az osztrák repülőtereken tilos a dohányzás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.