Drog volt náluk, nem volt szerencséjük

Négy nap alatt öt, kábítószert birtokló külföldi személyt, köztük egy magyart fogtak el a horvát hatóságok a Letenye–Muracsány (Gorican) határátkelő horvát oldalán, míg magyar oldalon hat francia állampolgár bukott le drogokkal.

MNO
2011. 08. 08. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Muraköz megyei rendőrkapitányság honlapjának hétfői közlése szerint még múlt csütörtökön, éjfél után pár perccel egy személyautóval Magyarországról érkező 25 éves szlovák állampolgárnál egy cigarettás dobozban találtak a vámosok és a rendőrök marihuánát. Az 1,4 grammnyi mennyiségű, alufóliába csomagolt kábítószer miatt a csáktornyai (Cakovec) bíróság 1800 kuna (1 kuna 36,84 forint) pénzbüntetést szabott ki a férfira.

Szombaton hajnali négy órakor egy 28 éves magyar férfit ellenőriztek, aki a hátizsákjából önként átadta a nála lévő 2,9 gramm marihuánát. A férfira a bíróság még aznap ezer kuna pénzbüntetést szabott ki, amit a vádlott ki is fizetett. A horvát hatóságok vasárnap még három külföldit szűrtek ki a magyar–horvát határon kábítószerrel való visszaélés miatt a Horvátországba belépő utasok közül. Reggel egy 33 éves svájci állampolgárról derült ki, hogy autójának műszerfala alatt 1,5 gramm kokaint szállít, ezért a csáktornyai bíróság kétezer kuna pénzbüntetést rótt ki rá.

Kora délután egy 25 éves szlovén állampolgár bukott le, miután autójából egy tő, 40 centiméter hosszú kannabisznövény, pénztárcájából pedig egy LSD-vel átitatott bélyeg került elő. Alig egy órával ezután egy 20 éves osztrák állampolgárt fogtak el, aki 1,3 gramm marihuánát tartott magánál. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte az MTI-vel: a letenyei magyar–horvát határátkelőn a hét végén hat francia állampolgár ellen indítottak eljárást kábítószerrel való visszaélés miatt. Egyikük pénteken délután akart belépni Magyarországra, amikor kábítószergyanús anyagot találtak nála, öten pedig akkor buktak le, amikor vasárnap délután Horvátországba igyekeztek volna, de ellenőrzésük során növényi gyantát – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint 18 gramm hasisgyantát – találtak a csomagjukban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.