Dróntámadás: legkevesebb 21 halálos áldozat

Legkevesebb 21 iszlamista életét oltotta ki egy amerikai dróntámadás szerdára virradóra az Afganisztánnal határos északnyugat-pakisztáni törzsi területen – közölték pakisztáni illetékesek.

MNO
2011. 08. 10. 5:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy pilóta nélküli repülőgép két rakétát lőtt ki Észak-Vazirisztán tartomány székvárosánál, Mirámsáhnál. A támadásban megsemmisült egy épület és egy gépkocsi.

A pakisztáni biztonsági szolgálat illetékesei szerint életét vesztette a rettegett Hakkani-hálózat tizenhat fegyverese. Az áldozatok között külföldiek – arabok és üzbégek – is vannak

A Hakkani-hálózatot az Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai csapatok legveszélyesebb ellenségeként tartják számon. A csoportot Dzsaláluddín Hakkaniról nevezték el, aki az Afganisztánt megszálló szovjet csapatok elleni harcot vezette az 1980-as években. 2001 vége, a tálibok elűzése után a szervezet a NATO-erők és az Amerika-barát kabuli kormány ellen fordította fegyvereit.

A tálibokkal szövetséges Hakkani-hálózatot ma az alapító fia, Sziradzsuddín vezeti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.