Egyre kisebb a brit bővülés

Lassul a gazdasági növekedés Nagy-Britanniában, a GDP 1,4 százalék körül alakul, az éves infláció pedig valószínűleg 5 százalék lehet – jelentette be Mervyn King, a Bank of England elnöke szerdán.

MNO
2011. 08. 10. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bank negyedéves inflációs jelentésének közzétételekor Mervyn King elmondta: a következő hónapokban tovább emelkedhetnek az árak, elsősorban a gáz- és áramszolgáltatás árainak növekedése miatt. Korábban 2 százalék körüli inflációt vártak erre az évre.

Mervyn King arra is felhívta a figyelmet, hogy a világgazdasági helyzet kilátásai is romlanak, és ez nagy kockázatot jelent a brit gazdaságnak. Az ország gazdaságát az európai válság is súlyosan érintette – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.