Ekkora árcsökkenést Dániában és Hollandiában mértek

Nem változtak a termelői árak az euróövezetben és az Európai Unióban sem júniusban májushoz képest – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának kedden közzétett adataiból. Az energia árának csökkenése ellensúlyozta a más termékcsoportokban bekövetkezett drágulást.

MNO
2011. 08. 02. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban még csökkentek a termelői árak az előző hónaphoz képest az euróövezetben és az EU-ban egyaránt, 0,2 illetve 0,3 százalékkal. Éves összevetésben 5,9 százalékkal emelkedtek az árak júniusban az eurót használó 17 tagországban és 6,9 százalékkal az Európai Unióban a májusi 6,2 százalékos, illetve 7,1 százalékos emelkedést követően.

Magyarországon az előző hónapok folyamatos növekedése után júniusban 0,7 százalékkal csökkentek a termelői árak, és ezzel a második helyen áll – Dániával és Hollandiával egyetemben – Írország után a legnagyobb csökkenést felmutató EU-országok sorában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.