Életveszélyesen megsérült a favágó

Életveszélyesen megsérült egy férfi, aki emelőkosárból zuhant ki favágás közben Lakitelek-Tőserdőn – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

MNO
2011. 08. 09. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 37 éves férfi a munkát végző vállalkozás ügyvezetőjeként maga irányította a tőserdei holtág melletti parkoló fáinak ritkítását, illetve végezte a munkát egy emelőkosaras jármű kosarából, amikor egy ledőlő faág beszakította az emelőkosár oldalát, és kilökte onnan, a férfi mintegy 8 méter magasból zuhant a földre – mondta Nyíkos Tamás.

Az esés következtében a kiskunfélegyházi favágó életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az eset körülményeit a kecskeméti rendőrkapitányság és a megyei munkaügyi felügyelőség jelenleg is vizsgálja – tette hozzá a főhadnagy.

A megyei hírportál, a Baon.hu információi szerint a megsérült cégvezető kollégája a balesetet követően a fán rekedt. Megmentésén jelenleg a tiszakécskei városi önkéntes tűzoltók dolgoznak, munkájukba várhatóan a kecskeméti tűzoltók is bekapcsolódnak. A környéken jelenleg nincs áram, mert a leszakadó ág elsodort egy villanyoszlopot is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.