Elfogynak a szétosztott adományok Borsodban

Lassan elfogynak azok az apró állatok, csirkék, kacsák, kecskék, malacok, amelyeket a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány osztott szét a közelmúltban Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén a rászorultak között, többen eladták az adományt, de igen sok állat elpusztult – írta az Észak-Magyarország szerdán.

MNO
2011. 08. 03. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapítvány az elmúlt hetekben rendhagyó módon nem élelmiszersegélyt, hanem apró állatokat, és etetésükhöz tápot adott át a mélyszegénységben élőknek, azért, hogy neveljék fel a csirkéket, kacsákat, kecskéket, malacokat, hogy akár az állattartásból is megélhessenek. Az Észak-Magyarország tapasztalatai szerint többen eladták az adományba kapott állatokat, ugyanakkor igen sok elpusztult közülük, illetve patkányok és más ragadozók zsákmányoltak belőlük.

Az alapítvány munkatársa a lapnak elmondta: nem ellenőrzik a segélyezetteket, arról, hogy eladták volna az állatokat és hogy nagy az elhullás, eddig nem kaptak tájékoztatást. Ősszel fórumokat tartanak, amelyeken megbeszélhetik a segélyezettekkel a tapasztalatokat – olvasható az Észak-Magyarországban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.