Elkényeztette a közönséget Prince + Képriport

Magyarországon ritkán látható vérprofi, valamennyi nagy slágert felvonultató két és fél órás koncerttel kényeztette el Prince a Sziget fesztivál több tízezres közönségét a keddi, nulladik napon.

MNO
2011. 08. 10. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai funky/soul/R&B világsztár pontosan 20 órakor lépett a nagyszínpadra vörös bársony zakóban, fekete garbóban és nadrágban, nyakán jelentős mennyiségű ezüstlánccal. Együttesében a hölgyek domináltak: egy gitáros, egy basszusgitáros és egy billentyűs mellett két vokalista is nő volt, a férfiakat Prince mellett a dobos és egy másik billentyűs képviselte.



A hétszeres Grammy-díjas, 53 éves sztárzenész énekelt, gitározott, időnként billentyűzött is, remekül. A műsor első ötven percében elsősorban Prince elmúlt néhány lemezéről hangzottak el nagyobb lélegzetű, hangszeres szólókkal kísért funkyszámok, a nyitódarab például rögtön negyedórás volt. Prince gyakran szólította Hungarynek a közönséget, és gyakran bevonta az éneklésbe a nézőket.

Az első nagy sláger a Musicology volt, majd egy egyveleg részeként jött a Take Me With U, a Raspberry Beret, a Cream, sőt még Michael Jackson dala, a Don’t Stop Till Get Enough is. A hangzás tökéletes volt, a fények és a kivetített képek is hozzájárultak a színpad folyamatos izzásához.



Egy óra elteltével kihunytak a fények, ekkor úgy tűnt, esetleg be is fejeződik a koncert, de aztán néhány perc elteltével Prince-ék a Purple Rainnel tértek vissza, majd következett ugyanarról, a klasszikus 1984-es lemezről a When Doves Cry, majd a közönség nagy örömére a Kiss is előkerült. A harmadik ráadás hozta a Let’s Go Crazyt és elhangzott a Nothing Compares 2 U is, amely bár Prince-szerzemény, annak idején Sinéad OĺConnor vitte sikerre.

A végén egy óriási színpadi buliba csapott át a koncert: néhány szerencsés rajongó is felmehetett a színpadra táncolni a popzene egyik királyával.



(Fotók: Reuters)

A fellépést láthatóan Prince is rendkívül élvezte, akárcsak a közönség. A koncert előtt a nagyszínpad mögötti VIP-részen olyan ismert zenészek tűntek fel, mint Presser Gábor, Zorán, Kiss Tibor a Quimbyből vagy a hétfői, mínusz egyedik napi fellépő, Geszti Péter.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.