Erősödéssel zártak az ázsiai értéktőzsdék

Az amerikai piacok keddi erősödését követve emelkedéssel zárták a szerdai kereskedést a legfontosabb ázsiai értéktőzsdék.

MNO
2011. 08. 10. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,05 százalékos erősödéssel 9038,74 ponton zárt. A Topix 0,8 százalékos emelkedéssel 776,73 ponton végzett. Szöulban a Kospi 0,27 százalékkal 1806,24 pontra nőtt.

Közép-európai idő szerint nem sokkal negyed kilenc után a hongkongi HSI 2,94 százalékos erősödéssel 19 898,48 ponton, a Shanghai Composite 1,42 százalékos többlettel 2562,06 ponton, míg Mumbaiban, India pénzügyi központjában a Sensitive mutató 1,71 százalékos pluszban, 17 145,71 ponton állt.

Albert Hung, az ausztráliai Alleron Investment Management vezető elemzője szerint elképzelhető, hogy a piacok már elérték a mostani bessz mélypontját, bár még korai lenne ilyen kijelentéseket tenni. „Általában ha ilyen mozgást lát az ember, két hét kell, hogy biztosan meg lehessen állapítani, valójában ez volt-e a mélypont” – fogalmazott a szakértő.

Kedden az amerikai piacok az elmúlt évek egyik legnagyobb napi emelkedésével zárták a kereskedést. A Wall Street erősödését a nagy zuhanás miatti túladottságon kívül az is támogatta, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed monetáris tanácsa a keddi kamatdöntő ülését követően közleményben tájékoztatott arról, hogy még legalább két évig rekordalacsony szinten tartja irányadó kamatlábát. Elemzők szerint a testület ezzel azt jelezte, hogy szükség esetén készen áll a gazdasági növekedés és a piacok stabilitásának további támogatására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.