Észak-Korea meg akarja öletni a szomszéd védelmi miniszterét

Észak-Korea titkos ügynökök csapatát küldte Dél-Koreába, hogy meggyilkolja a védelmi minisztert, aki 2010 végén kemény választ ígért Phenjannak egy esetleges katonai támadásra – jelentette szerdán a dél-koreai sajtó.

MNO
2011. 08. 10. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai és az amerikai titkosszolgálatok tudomására jutott, hogy csapatot küldenek Kim Kvan Dzsin dél-koreai védelmi miniszter meggyilkolására, és jelenleg is dolgoznak a felderítésükön – állította a Dzsung Ang Ilbo című dél-koreai napilap.

„Nem tudjuk, Észak-Korea saját ügynökeit küldte-e el, vagy egy harmadik országból toborzott külföldi ügynököket, vagy a már Dél-Koreában működő kémeinek egy csoportját bízta meg a feladattal” – jelentette ki egy nevének elhallgatását kérő magas rangú dél-koreai vezető, akit a lap idézett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.