Ezt a listát érdemes tanulmányozni

Érdemes tanulmányozni az IOSCO listáját, mielőtt ismeretlen befektetési szolgáltatóval kötnénk üzletet – hívja fel a figyelmet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

MNO
2011. 08. 10. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete (IOSCO – International Organization of Securities Commissions) rendszeresen közzéteszi a tagjaitól kapott figyelmeztetéseket azokról a cégekről, amelyek a figyelmeztetést közzétevő országban nem jogosultak befektetési szolgáltatást nyújtani – ismerteti a PSZÁF.

Néhány figyelmeztetés olyan, engedéllyel nem rendelkező cégekre hívja fel a figyelmet, amelyek engedélyezett cégekéhez hasonló nevet használnak, vagy jogtalanul állítják, hogy engedélyezett céggel állnak kapcsolatban.

A listában szereplő figyelmeztetéseket az IOSCO-tagok önkéntes alapon küldik közzétételre, az nem tartalmazza valamennyi, az IOSCO-tagfelügyeletek által publikált figyelmeztetést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.