Felújítják Szolnok-Szandaszőlős központját

Megkezdődött Szolnok-Szandaszőlős új központjának és kisvárosias arculatának kialakítása hétfőn – mondta a megyeszékhely polgármestere az MTI-nek hétfőn.

MNO
2011. 08. 08. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay Ferenc közölte: a mintegy nyolc és fél ezer lakost számláló Szandaszőlős központját több mint 650 millió forintból újítják fel; az összeg nagy részét európai uniós pályázaton nyerte el az önkormányzat. Szandaszőlős népessége és kiterjedése szempontjából egyaránt Szolnok egyik legnagyobb városrésze, amely sokáig önálló település volt. A kertvárosias terület 2009 óta komoly fejlesztések helyszíne. A beruházássorozat egyik leglátványosabb eleme a városrész központjának hétfőn kezdődő átalakítása, amelynek során klasszikus köztér, dísztér és park, járda és kerékpárútszakasz, játszótér, valamint egy 333 négyzetméter alapterületű, fedett agora létesül. Ezenkívül elvégzik a helyi művelődési ház rekonstrukcióját és technikai eszközeinek részleges cseréjét, illetve a környező területek egy részén egységes burkolat és 58 új parkoló kialakítására is sor kerül – közölte a szolnoki polgármester.

Magánerős beruházásként a városrész szívében található vendéglátóegység, virágüzlet és benzinkút külső megjelenése és szolgáltatása is megújul. A beruházás várhatóan 2011 novemberére készül el. A remények szerint ősszel megkezdődik az általános iskola felújítása is. A most kezdődő építkezés része a harmadik esztendejében járó, tíz évre meghirdetett integrált városfejlesztési programnak. Az önkormányzat szándékai alapján ennek következő állomása a megyeszékhely legnagyobb lakótelepi övezete, a Széchenyi-városrész hasonló fejlesztése lehet – fogalmazott Szalay Ferenc.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.