Felvételek a televízióban: mégsem halt meg a vezető fia?

A líbiai állami televízió szerdán felvételeket mutatott be, amelyen Moamer Kadhafi líbiai vezető fia, a 27 éves Hamísz volt látható, akiről a múlt héten a felkelők azt állították, hogy meghalt a NATO egyik légicsapásában Zlíten városánál. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801687" target="_blank"><strong>• Halálos NATO-csapás: életét vesztette Kadhafi egyik fia</strong></a>

MNO
2011. 08. 10. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videón Hamísz egy katonai kórházat keresett fel. A beszámoló szerint a felvételek előző nap készültek, ami teljességgel ellentmond a felkelők Átmeneti Nemzeti Tanácsának (ÁNT) múlt pénteki bejelentésének.

A lázadók szóvivője, Mohamed Zavivi akkor azt mondta, hogy Hamísz egyike volt annak a 32 embernek, aki a fővárostól 150 kilométerre keletre fekvő várost ért támadásban meghalt. A Kadhafi fiának halálával kapcsolatos értesülést a kormányerők soraiban végzett felderítés alapján szerezték.

Hamísz Kadhafi a felkelők ellen bevetett egyik elit egység, a 32-es dandár parancsnoka volt. A szóvivő szerint a NATO egy harci repülőgépe mért csapást a kormányerők parancsnoki központjára. Tripoliban a kormányerők azonnal cáfolták az értesülést. A NATO nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni az értesülést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.