„Fenéken” rúgta a bírót + Videó

Rildo, a brazil másodosztályban éppen vesztésre álló csapat egyik csatára a második sárga lap után mérgében megfeledkezett magáról, és sutára sikeredett, de indulatos mozdulattal megrúgta az őt egyébként jogosan kiállító bírót. A szokatlan eset nemcsak a brazil, hanem már a külföldi szaksajtóban is kiemelt téma – nem is beszélve a közösségi hálókról –, mert felfigyelt az esetre például a spanyol Marca is.

2011. 08. 01. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil másodosztályban nem jól áll a salvadori Vitória, amely szombaton vendégül látta a Minas Gerais állambeli Boa Esportét a 14. fordulóban. A második félidőben a bekapott gól után a hazaiak csatára, Rildo ellen szabálytalankodott a vendégcsapat védője, de mivel a bíró nem neki ítélt szabadrúgást, Rildo dühösen a bírónak dobta a labdát, majd amikor sárga lapot kapott ezért a mozdulatért, a kiállítással felérő második lapot is megkapta, mert csak mondta a magáét. A felvételből igazából nem derül ki, hogy a magán uralkodni nem tudó és már kiállított játékos fordulásból melyik testrészén akarta megrúgni a bírót, mert elég sutára sikeredett a kísérlet, de a szándékossághoz nem fér kétség.



Ha a történtek belekerültek a bíró jegyzőkönyvébe, a fegyelmi testület biztos nagyon szigorú büntetéssel fogja sújtani. A Folha de Sao Paulo szerint akár a 12 mérkőzésről való eltiltás sem lehetetlen. Ezzel a csatár még nehezebb helyzetbe hozza saját csapatát, amely a 20 csapatos második vonalban most nem remekel – négy vereséget szenvedett el egymás után –, és az idény felénél csak a 13. helyen szerénykedik. A csapat létszáma ráadásul a meccs végén ismét csökkent, mert egy másik hazai játékost is kiállított a bíró.

(folha.uol.com.br, oglobo.globo.com, estadao.com.br – Brazília, marca.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.