Forró a helyzet: csapaterősítést kért a NATO hadereje + Képek

Több száz fős csapaterősítést kért a NATO Koszovóban állomásozó hadereje (KFOR) – közölte kedden a nemzetközi haderő szóvivője Pristinában.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801009" target="_blank"><strong>• A miniszterelnök Észak-Koszovót akarja</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801013" target="_blank"><strong>• A békét csak NATO-békefenntartók jelenlétével lehet kezelni</strong></a>

MNO
2011. 08. 02. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hans-Dieter Wichter elmondta, pontos számot nem mondhat, de egy zászlóaljnyi katonát kértek pótlólag a NATO-központtól. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy a KFOR-nak jelenleg ne lenne elég katonája ahhoz, hogy ellenőrzés alatt tartsa a helyzetet.



A múlt héten pattanásig feszültté vált a helyzet Koszovó túlnyomórészt szerbek lakta északi csücskében, miután a koszovói rendőrség különleges egysége át akarta venni az ellenőrzést két átkelő fölött a szerb–koszovói határon, ami óriási felháborodást váltott ki a szerbek körében. A két határállomást néhány napja a KFOR ellenőrzi.



A nagyjából hatvanezer észak-koszovói szerb nem ismeri el a Pristinában székelő koszovói központi kormány fennhatóságát. A koszovói NATO-haderő nagyjából hatezer főt számlál; a missziónak része egy 223 fős magyar kontingens is.





(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.