Gondot okoz a nagy lábméret

Nem szeretnek cipőt venni a szó szoros értelmében nagy lábon élő brit nők, mert szégyellik a lábméretüket és nyilvánosan levenni a lábbelijüket – ez derült ki egy brit áruházlánc felméréséből.

MNO
2011. 08. 10. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debenhams ezer 42-es, illetve 43-as cipőt hordó nőt kérdezett meg vásárlási szokásairól, és a válaszadók 82 százaléka elismerte, hogy szégyenkezik nagy lába miatt. Több mint a felük azt mondta, hogy a cipővásárlás legrosszabb része, amikor meg kell mondaniuk méretüket az eladónak. Harminchat százalékuk pedig közölte, hogy utálja mások előtt levenni a cipőjét.

Az áruházlánc arra a következtetésre jutott, hogy ezek a nők minden bizonnyal online vásárlással könnyítik meg életüket. A Debenhams adatai szerint a probléma egyre általánosabb: az átlag lábméret az utóbbi tíz évben egy számot nőt, és jelenleg 39-es. A 42-es és 43-as méret iránti igény miatt ugyanakkor 80 százalékkal bővíteni kellett ezeknek a méreteknek a készleteit.

A nők lába nem is annyira megnyúlt, mint inkább szélesedett, amit a szakértők a nők átlagos súlyának emelkedésével magyaráznak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.