Gubanc miatt nem lett meg a világrekord

Gigászi gubanc akadályozta meg, hogy új hosszrekord szülessen melltartóláncból: a 200 ezer alsónemű annyira összegabalyodott, hogy az aktivisták feladták a küzdelmet a táv felénél.

MNO
2011. 08. 02. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britanniában próbálkoztak azzal, hogy megdöntsék a világcsúcsot, amely 166 ezer, zsinórban egymáshoz kötött melltartó, a csúcstartó ország pedig Ausztrália. A brit próbálkozás szervezői beszerezték ugyan a kétszázezer – adományozásból összegyűlt – melltartót, ám amikor eljött a „kötészet” napja, az alsóneműk egyre jobban összegubancolódtak a lelkes kapkodásban, és 9 óra megfeszített munka után az állomány fele még dobozban volt.

A szervezők kilátástalannak ítélték a helyzetet, és kénytelenek voltak elnapolni a rekordkísérletet. Ugyanakkor közölték, hogy továbbra is örömmel fogadnak melltartóadományokat. Az akció szervezői a mellrák és a családon belüli erőszak ellen fellépő brit alapítványok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.