Hamisítvány Lord Byron levele

Hamisítványnak bizonyult az a Lord Byronnak tulajdonított és mintegy kétszáz évesnek hitt levél, amelyet több mint fél évszázadon át őrzött egy amerikai múzeum.

MNO
2011. 08. 02. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New Jersey állambeli Morristown városában működő National Historical Park több mint ötven évvel ezelőtt kapta a levelet egy műgyűjtő bankártól. A nagylelkű adomány eredetisége kapcsán akkor merültek fel kétségek, amikor a múzeum kulturális erőforrásokkal foglalkozó részlegének vezetője, Jude Pfister, felajánlotta azt a Drew Egyetem által szervezett nagyszabású Byron-kiállításhoz.

Az egyetem átadta a levelet a New York-i közkönyvtár egyik szakértőjének, aki problémákat talált annak üdvözlési módja, aláírása és a tartalma kapcsán is. A vizsgálatok kimutatták, hogy a levelet ötven évvel az angol romantikus költő (1788–1824) halála után írták. Szerzőjének kilétét azonban homály fedi. A múzeum most azt tervezi, hogy a birtokában lévő hamisított dokumentumokból szervez kiállítást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.