Harckocsik hatoltak be, hat ember életét vesztette

A szíriai hadsereg harckocsijai behatoltak kedd hajnalban az északnyugati Binnis városba a török határ közelében, keleten pedig a kormányerők kiterjesztették offenzívájukat Deir-ez-Zór ellen – közölték szemtanúk. <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802279" target="_blank"><br /><strong>• Kormányátalakítás történt, több tárcát érint </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802194" target="_blank"><strong>• 42-en haltak meg a tüzérségi támadásban</strong></a>

MNO
2011. 08. 09. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberjogi aktivisták beszámolói szerint az Idlíb tartománybeli Binnisben és Szarminban két civil, Deir-ez-Zórban és az északi Hamában szintén két-két, összesen hat civil halt meg kedden a katonai műveletek következtében.

Bassár el-Aszad szíriai elnök eközben Damaszkuszban fogadta Ahmet Davutoglu török külügyminisztert. Ankarának a közelmúltig szoros kapcsolatai voltak Damaszkusszal, de Törökország most már egyre élesebben bírálja szomszédját a tüntetőkkel szembeni véres fellépés miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.