Harmincezer fővel csökkenti alkalmazottainak számát

Világszerte harmincezer fővel csökkenti alkalmazottainak számát a brit HSBC. Európa legnagyobb bankcsoportja – amely a vártnál nagyobb profitot jelentett az első félévről – átszervezi tevékenységét, megválik kevésbé jövedelmező érdekeltségeitől, és a hangsúlyt a feltörekvő országokra helyezi át.

MNO
2011. 08. 01. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankcsoport adó előtti eredménye 3 százalékkal, 11,5 milliárd dollárra nőtt január–június között az egy évvel korábbi 11,1 milliárdról, miközben elemzők 10,8 milliárdot vártak.

A bank hétfői közlése szerint az idén már végrehajtottak egy ötezer fős leépítést, 25 ezer munkatárstól 2013-ig válnak meg. A bankcsoportnak most világszerte 296 ezren dolgoznak.

A leépítésről további részleteket nem hoztak nyilvánosságra, a bank szóvivője csupán annyit közölt: Brazíliában és Mexikóban változatlanul létszámbővítés van.

Az átszervezés jegyében a HSBC 1 milliárd dollárért eladja 195 bankfiókját az Egyesült Államokban a First Niagara Banknak, és bezár 13-at a meglévő 470-ből.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.