Három és fél év börtönt kapott a blogger

A vietnami kormány megdöntésére irányuló felforgatás címén három és fél évi börtönre és még háromévi házi őrizetre ítéltek szerdán Ho Si Minh-városban egy francia–vietnami bloggert és tanárt.

MNO
2011. 08. 10. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy éve őrizetbe vett 56 éves Pham Minh Hoang emberi jogi aktivista cselekedetei Vu Phi Long bíró szerint „súlyosak voltak és aláásták a nemzetbiztonságot”.

2010. augusztus 13-án történt őrizetbe vétele után Franciaország aggodalmát fejezte ki Hoang helyzete miatt, és „átlátható igazságügyi eljárást és a védelem jogainak tiszteletben tartását” szorgalmazta. Hoang 1973-ban Franciaországban telepedett le, és 27 év után tért vissza Ho Si Minh-városba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.